Onze visie

EOX Tractors produceert emissievrije tractoren door het toepassen van unieke technologie en baanbrekende ontwerpen voor de agrarische- en bouwsector. Als innovatieve startup werken wij zowel met commerciële partners als met academische instituten. Daarmee blijven we de markt ver voor op het gebied van zware emissievrije machines. Over 20 jaar zijn alle tractoren elektrisch of anderszins uitstootvrij.

Veel boeren zijn voorbereid op deze transitie met de investeringen die zij hebben gedaan in zonne-energie, windenergie of een electrolyzer. Met die reden ontwerpen en bouwen wij grote tractoren die volledig elektrisch of met een waterstof brandstofcel zijn aangedreven als voorloper in de markt.

Controlled Traffic Farming

EoxTractors kan boeren ondersteunen die werken met slimme en schone machines, geoptimaliseerd voor Controlled Farming (CTF). Grote dieselmachines verhogen de capaciteit in de akkerbouw, maar ze veroorzaken ook bodemverdichting ten koste van oogsthoeveelheid en kwaliteit. CTF is een zeer goede oplossing voor dit probleem. CTF op 3 meter is misschien wel de beste oplossing. Het combineert de voordelen van losse levendige bodem voor de planten met stevige rijpaden voor de banden.

Samen met boeren hebben we de EOX ontwikkelt als dé standaard voor gebruik in CTF. De instelbare spoorbreedte is ook zeer efficiënt in andere gewassystemen. Een groot voordeel van onze machines is de mogelijkheid om de spoorbreedte aan te passen. Met een efficiënte breedte van 3,20 meter op het veld en een veilige 2,25 meter op de openbare weg. Zo past de EOX met 2,25 – 2,50 – 3,00 – 3.,20 meter altijd bij uw teeltsysteem. Onze boeren kozen voor een elektrische aandrijflijn, perfect voor tractie en rijden met hoge precisie. Klaar voor de toekomst.

De toekomst

Over 20 jaar zijn alle trekkers elektrisch. Veel boeren hebben al een mooie basis gelegd door te investeren in zonnedaken en windenergie. Wij zijn vast begonnen met het ontwerp en de bouw van passende machines.

Ons eerste prototype werkte in 2015, het tweede in 2017. Beide zijn sindsdien uitgebreid getest. Met alle goede resultaten hebben we besloten om met onze unieke elektrische aandrijflijn verder te gaan, in een nog veelzijdigere machine: de nieuwe EOX175. Er zijn drie verschillende energieoplossingen beschikbaar: een hybride met een euro6 diesel-range extender, een versie die volledig op batterijen werkt (capaciteit 6-8 uur) en een super schone waterstoftrekker. Al onze modellen zullen gebaseerd zijn op een slim modulair chassis en bewezen elektrische aandrijflijn technologie.